Szeretem, amikor megjelennek a kávézókban a szezont idéző ízvilágú italok, mint például az ősszel harmonizáló Pumpkin Spice Latte. Sokáig ellenálltam neki, mert bár nagyon szeretem a sütőtököt nem szeretem a kávét elrontani semmilyen mesterséges ízesítővel, de amikor ráakadtam erre a házi sütőtök szirup receptre beadtam a derekam.
Nagyon nem bántam...

A csodás sütőtök a narancssárgás színeivel az ősz egyik legfinomabb étele. Napközbeni napsütéses sétás, hulló faleveles, este hűvös, kandallóba gyújtós, bekuckózós hangulatot áraszt és meleg ízélmény nyújt. Sokféleképpen felhasználható, természetes édes íze jól harmonizál a fűszerekkel, például a fahéjjal vagy a szerecsendióval, így készülhet...

Évek óta van egy kis őszibarackfa a kertünkben, ami idén először hozott bővebb termést. Már tavasz óta vártam, hogy végre beérjenek a gyümölcsök és elkészülhessen ez a szuperfinom rostos baracklé.

Ismét egy gyorsan elkészíthető lepénykenyér, mert nem tudom őket megunni…Ezúttal lágy sajtból és még néhány egyszerű hozzávalóból.

Egész nyáron vágytam ennek az ételnek az elkészítésére, azonban végül mindig valami más került az asztalra. Csakhogy mostanában a lányom elkezdett érdeklődni a hamburger iránt (igen, van olyan ember, aki nem szereti a hamburgert...), de az éttermi verziók túlságosan nagyok és túl sok összetevősök neki, így végre volt rá indok, hogy készítsek...

Nagyon szeretem a földimogyorót, szinte minden nap fogyasztjuk valamilyen formában, sokoldalúan felhasználható és nagyon jó fehérjeforrás.
Ma ebben a thai ihletésű csirkés wrapben kapott helyet. A szósz 5 perc alatt összeállítható és ameddig sül a csirke a házi tortilla is éppen elkészül.

A törökök kedvelt utcai étele, a gözleme nagy kedvencem. Fetával és spenóttal töltve készült a mai ebéd mellé, de önmagában is remek étel. Könnyű és gyors elkészíteni, jól csomagolható hétvégi kirándulások alkalmával a piknik kosárba vagy akár az iskolába uzsonnára is.

Rizsfelfújt

2025.07.31

A rizskochról mindig az iskolai menza jut az eszembe. Elképesztően válogatós gyerek voltam, ezért a sulis étkezések többsége nekem maga volt a rémálom…viszont, amikor rizsfelfújt vagy császármorzsa volt az ebéd aznap boldog voltam.

Gyönyörű, érett, illatos paradicsomokat találtam a piacon, az árus néni a saját kertjében termesztette.
Készült belőle lecsó, meg az egyik kedvenc 5 perces ebédem, paradicsomos tészta is. Utóbbihoz erre a télire eltehető fűszeres paradicsomszósz receptre találtam, ami pizzára is tökéletes…