Baba ganoush
Húú, de szeretem ezt a padlizsánkrémet. Házi készítésű tahinivel és pirított pisztáciával elképesztően finom…
Húú, de szeretem ezt a padlizsánkrémet. Házi készítésű tahinivel és pirított pisztáciával elképesztően finom…
Sóval minden jobb…a só egy kis fűszerrel pedig mégjobb. Kevés munkával szuper fűszersók készíthetők otthon, amik aztán hosszú heteken át kitartanak a konyhában. Nem mellesleg gasztoajándéknak is kiválóak.
Micsoda idő…Ilyenkor a legjobb egy ilyen szuper leves. A brokkoli nem nagy kedvencem, de cheddarral kombinálva elképesztően finom.
Szeretem azokat az ételeket, amik nemcsak az étvágyat csillapítják, hanem a szemet is gyönyörködtetik. Ez a hagyományos sajtos-tejfölös főtt krumpli egy kicsit felturbózva és piteformában sütve pont ilyen.
Mediterrán ízvilágú, gyorsan elkészíthető és jól illik szinte bármilyen körethez. Ennél több nem is kell…
Szeretem a levendulát, a színét, az illatát, az ízét, a nyugodt mediterrán hangulatot, amit áraszt magából, a narancssárga pillangókat, amik elidőznek a lila virágokon…
A kamrapolc projekt második szörpje ezért ebből a kertemben nyíló csodavirágból készült.
A zabkása tökéletes reggeli napindító.
Főleg télen szeretem ezt reggelizni, mivel a zabnak melegítő hatása is van.
A ma reggeli piacozás alkalmával egy karfiol került a kosaramba gondolván bármi készülhet majd belőle…aztán eszembe jutott ez a klasszikus recept.
Idén nyáron feltett szándékom, hogy megtöltöm a kamra polcait télire mindenféle házi készítésű finomsággal, ahogy azt a nagymamám és az anyukám is tette és remélem a lányom is fogja majd…
Van már a kamrában jó néhány fajta lekvár és most jöhetnek a szörpök. Elsőként a meggy.
Az egyszerű, de nagyszerű pizza, ami jöhet reggel, délben, este, hétköznap, hétvégén, bármikor…