Zablisztes-banános palacsinta

2025.07.23

Nagyon szeretem ezt a palacsintát, csupa egészséges alapanyagból készül, ezért aztán a gyerekeim nem is nagyon szeretik…de ma a nagyival nyaralnak, így előkerülhetett ez a recept. Nincs benne hozzáadott cukor, a fahéjtól szuper az illata és egy kis mézes joghurttal leöntve csodás reggeli.

Hozzávalók:

 > 150 g zabpehely
 > 250 ml zabtej
 > 1 tojás
 > 1 érett banán
 > 1 teáskanál fahéj
 > 2 teáskanál sütőpor
 > 1 csipet só
 > 50 g 65% kakaótartalmú étcsoki 

Elkészítés:
1. Mérjük egy késes aprítóba a zabpelyhet és daráljuk liszt állagúra.
2. A zablisztet öntsük ki egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a fahéjat, a sót és keverjük össze.
3. A késes aprítóba öntsük a zabtejet, adjuk hozzá a tojást, a banánt és turmixoljuk össze.
4. Adjuk a banános keverékhez a száraz hozzávalókat és rövid ideig azzal is turmixoljuk még. 
5. Egy serpenyőt vékonyan olajozzunk ki, adagoljunk bele fél merőkanálnyi tésztát (lehet egyszerre hármat-négyet is sütni a serpenyő méretétől függően), szórjunk mindegyik palacsinta tetejére néhány darab apró kockára vágott étcsokit, majd alacsony hőfokon süssük a palacsinták egyik oldalát addig, ameddig a szélei halvány barnák lesznek. Ekkor óvatosan fordítsuk meg és süssük a másik felüket is kb. fél percig.

Jegyzet: Tálalható juharsziruppal vagy mézzel összemelegített földimogyorókrémmel is nagyon finom. Én most mézes görög joghurttal tálaltam. Ehhez keverjünk el natúr joghurtot kevés mézzel és fahéjjal.