Zablisztes-banános palacsinta
Nagyon szeretem ezt a palacsintát, csupa egészséges alapanyagból készül, ezért aztán a gyerekeim nem is nagyon szeretik…de ma a nagyival nyaralnak, így előkerülhetett ez a recept. Nincs benne hozzáadott cukor, a fahéjtól szuper az illata és egy kis mézes joghurttal leöntve csodás reggeli.

> 150 g zabpehely
> 250 ml zabtej
> 1 tojás
> 1 érett banán
> 1 teáskanál fahéj
> 2 teáskanál sütőpor
> 1 csipet só
> 50 g 65% kakaótartalmú étcsoki
Elkészítés:
1. Mérjük egy késes aprítóba a zabpelyhet és daráljuk liszt állagúra.
2. A zablisztet öntsük ki egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a fahéjat, a sót és keverjük össze.
3. A késes aprítóba öntsük a zabtejet, adjuk hozzá a tojást, a banánt és turmixoljuk össze.
4. Adjuk a banános keverékhez a száraz hozzávalókat és rövid ideig azzal is turmixoljuk még.
5. Egy serpenyőt vékonyan olajozzunk ki, adagoljunk bele fél merőkanálnyi tésztát (lehet egyszerre hármat-négyet is sütni a serpenyő méretétől függően), szórjunk mindegyik palacsinta tetejére néhány darab apró kockára vágott étcsokit, majd alacsony hőfokon süssük a palacsinták egyik oldalát addig, ameddig a szélei halvány barnák lesznek. Ekkor óvatosan fordítsuk meg és süssük a másik felüket is kb. fél percig.
Jegyzet: Tálalható juharsziruppal vagy mézzel összemelegített földimogyorókrémmel is nagyon finom. Én most mézes görög joghurttal tálaltam. Ehhez keverjünk el natúr joghurtot kevés mézzel és fahéjjal.