Tahinis keksz

> 65 g tahini
> 28 g sótlan szobahőmérsékletű vaj
> 110 g barna cukor
> 1 tojás
> fél teáskanál vanília kivonat
> 105 g liszt
> fél teáskanál sütőpor
> fél teáskanál só
Elkészítés:
1. Mérjük egy tálba a tahinit, adjuk hozzá a puha vajat és elektromos habverővel keverjük simára.
2. Szórjuk hozzá a barna cukrot és azzal is habosítsuk addig, ameddig a cukor el nem olvad.
3. Adjuk hozzá a tojást, a vaníliát és keverjük krémes állagúra a masszát.
4. Egy másik tálban szitáljuk össze a lisztet és a sütőport.
5. Alacsony fordulaton két lépésben adjuk a száraz hozzávalókat a tahinis keverékhez.
6. A tésztát tegyük legalább 10 percre a hűtőbe.
7. Közben szórjuk a sót egy tányérba.
8. Ha letelt a tészta pihenője két kiskanál segítségével tegyünk diónyi halmokat belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire kb. 3 cm távolságra.
9. A halmokat enyhén nedves kézzel formázzuk meg egy kicsit és szórjuk mindegyik tetejére kevés sót.
10. Tegyük 180 fokra (alsó-felső sütés) előmelegített sütőbe és süssük 14 percig.
11. Miután kivettük a sütőből a kekszeket hagyjuk a tepsin még 10 percig pihenni, majd rácsra téve hűtsük ki teljesen.
Jegyzet: Ez a kívül ropogós, belül puha keksz készülhet tahini helyett földimogyorókrémből is, azzal is remek lesz.
