Szilvás clafoutis

> 305 g (1 + 1/4 csésze) tej
> 4 tojás
> 75 g (1/3 csésze) barna cukor
> 2 teáskanál vanília kivonat
> 70 g (1/2 csésze) liszt
> 1 csipet só
> 3-4 szem érett, de kemény szilva
> vaj és cukor a piteforma előkészítéséhez
Elkészítés:
1. Egy 23 cm átmérőjű pitetálat vagy tortaformát vajazzunk ki majd szórjuk meg mindenhol kevés cukorral.
2. A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki majd negyedeljük el őket.
3. A tojásokat, a cukrot, a sót, a lisztet és a vaníliát mérjük egy tálba és kézi mixerrel keverjük össze.
4. Lassan adjuk hozzá a tejet és az egészet alacsony fokozaton keverjük teljesen simává.
5. Rakosgassuk ki a sütőtál alját a szilvával, majd öntsük rá a tésztát.
6. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (alsó-felső sütés) és süssük a sütit 30-40 percig (nálam 30 perc), ameddig a teteje aranybarna lesz és a közepe kicsit megemelkedik. A clafoutisnak a sütőből kivéve a közepén még kicsit remegnie kell, majd hűlés közben megszilárdul.
7. Hagyjuk a sütőből kivéve legalább 30 percig hűlni fogyasztás előtt, de szerintem a legjobb teljesen lehűtve a hűtőből kivéve egy kis fahéjas porcukorral tálalni.

