Sajtos-tejfölös burgonyapite

> 4 darab közepes burgonya
> 2 dl tejföl
> 2 tojás
> 150 g reszelt sajt
> 50 g olvasztott vaj
> só, bors, pirospaprika
> olaj a piteforma kikenéséhez
Elkészítés:
1. A krumplikat enyhén sós vízben főzzük puhára, szabadítsuk meg a héjjuktól őket és hagyjuk kicsit hűlni.
2. A piteformát kenjük ki olajjal.
3. A krumplikat tegyük az előkészített formába, egy villa segítségével törjük szét őket és egyenletesen béleljük ki vele a piteforma alját és oldalát (a közepén legyen hely a tejfölös-sajtos tölteléknek).
4. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kevés pirospaprikával.
5. Egy tálban keverjük össze az olvasztott vajat, a tojásokat, a tejfölt és 100 gramm sajtot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
6. Öntsük a masszát az előkészített formába.
7. Szórjuk meg a maradék sajttal.
8. 190 fokra előmelegített sütőben (légkeverés) süssük nagyjából 25 percen át, ameddig a tetején a sajt aranybarna nem lesz.
