Rizsfelfújt
A rizskochról mindig az iskolai menza jut az eszembe. Elképesztően válogatós gyerek voltam, ezért a sulis étkezések többsége nekem maga volt a rémálom…viszont, amikor rizsfelfújt vagy császármorzsa volt az ebéd aznap boldog voltam.

> 250 g rizs
> 200 ml víz
> 1 liter tej
> 1 csipet só
> 150 g cukor
> 50 g vaj
> 4 tojás
> 2 teáskanál liszt
Elkészítés:
1. A rizst, a vizet és a sót mérjük egy lábasba.
2. Közepes lángon forraljuk fel és kevergetve hagyjuk, hogy a rizs felvegye a vizet.
3. Kis adagokban öntsük hozzá a tejet, majd alacsony lángon lefedve főzzük, addig ameddig a rizs megpuhul és a tejet beszívja (kb.25-30 perc).
4. Keverjük el benne a cukrot és hagyjuk hűlni nagyjából egy órát.
5. Ha kihűlt a rizs adjuk hozzá a puha vajat és a tojások sárgáit, majd kézi mixerrel keverjük el.
6. A tojásfehérjéket külön tálban verjük fel és óvatosan forgassuk a rizshez ezt is.
7. Keverjük hozzá a két teáskanál (púpos) lisztet is és kanalazzuk a keveréket kivajazott sütőtálba.
8. Tegyük 200 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőbe és süssük 40 percig.
Jegyzet: Tálaljuk házi baracklekvárral vagy hideg csokiöntettel.