Ribizlis morzsasüti

2025.07.15
Ha ebéd készítés közben jut eszembe, hogy kellene valami édesség is, akkor kerül elő ez a crumble recept. A forró nyári napokon fanyar ribizlivel készítem vanília fagyival kiegészítve, ősszel édes almával és vanília öntettel.
Hozzávalók: 

 > 100 g liszt
 > 100 g zabpehely
 > 1 teáskanál fahéj
 > 150 g vaj
 > 80 g barnacukor
 > 250 g ribizli
 > fél citrom leve

Elkészítés:
1. A ribizli szemeket mossuk meg, csepegtessük le és szórjuk egy kisebb sütőforma aljába.
2. Szórjunk rá a megadott mennyiségű cukorból 2 evőkanálnyit és facsarjuk rá a citrom levét.
3. A lisztet, a zabpelyhet, a maradék cukrot, a fahéjat tegyük egy tálba és keverjük össze.
4. Adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat és csipkedő mozdulatokkal gyúrjuk addig, ameddig morzsás állagot nem kapunk.
5. Szórjuk a tésztát egyenletesen a ribizli tetejére.
6. Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe, süssük 35 percig és tálaljuk még melegen. 

Jegyzet: Ha almával készítjük, akkor vágjunk fel négy szem hámozott almát vékony szeletekre és azt tegyük a sütőforma aljába a cukorral, a citromlével és egy teáskanál fahéjjal.
A recept SÓBORS oldaláról származik.