Ribizlis morzsasüti

> 100 g liszt
> 100 g zabpehely
> 1 teáskanál fahéj
> 150 g vaj
> 80 g barnacukor
> 250 g ribizli
> fél citrom leve
Elkészítés:
1. A ribizli szemeket mossuk meg, csepegtessük le és szórjuk egy kisebb sütőforma aljába.
2. Szórjunk rá a megadott mennyiségű cukorból 2 evőkanálnyit és facsarjuk rá a citrom levét.
3. A lisztet, a zabpelyhet, a maradék cukrot, a fahéjat tegyük egy tálba és keverjük össze.
4. Adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat és csipkedő mozdulatokkal gyúrjuk addig, ameddig morzsás állagot nem kapunk.
5. Szórjuk a tésztát egyenletesen a ribizli tetejére.
6. Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe, süssük 35 percig és tálaljuk még melegen.
Jegyzet: Ha almával készítjük, akkor vágjunk fel négy szem hámozott almát vékony szeletekre és azt tegyük a sütőforma aljába a cukorral, a citromlével és egy teáskanál fahéjjal.
A recept SÓBORS oldaláról származik.