Reggeli 3 Csokis-áfonyás süti

Ez a legjobban szeretett reggelink. Az almás-zabpelyhes süti mintájára készült. Itt a puha állagról az almapüré helyett a joghurt gondoskodik. Ahogy az alma és a zab remek párost alkotnak, úgy tökéletes a csoki és az áfonya is együtt.
Hozzávalók:
> 2 tojás
> 1 csésze cukor (200 g)
> 1/4 csésze olaj (60 g)
> 1 bögre natúr joghurt (235 g)
> 2 csésze mínusz 2 evőkanál liszt (255 g)
> 2 evőkanál holland kakaópor (25 g)
> 1 csésze friss áfonya (125 g)
> 1 evőkanál sütőpor
> 0,5 teáskanál szódabikarbóna
> 1 nagy csipet só
> 100 g étcsokoládé (min. 60% kakaótartalmú)
Elkészítés:
1. A két tojást a cukorral pár perc alatt kézi mixerrel keverjük habosra.
2. Adjuk hozzá a joghurtot, az olajat és keverjük simára .
3. Törjük a csokoládét darabokra és egy mikrózható tálban (alacsony fokozaton, fél percenként átkeverve) vagy vízgőz fölött olvasszuk meg.
4. Adjuk az olvadt csokit a tojásos-joghurtos keverékhez.
5. Keverjük a tésztához a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát is.
6. Óvatosan forgassuk az áfonyát is a tésztához.
7. Simítsuk sütőpapírral bélelt formába a keveréket és 180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőben süssük 50-55 percig.
Jegyzet: Ha szeretnénk a tésztába keverhetünk még 50 gramm apróra vágott tejcsokit vagy bármilyen olajos magot is. Készülhet muffin formában is, ekkor a sütés idejét csökkentsük 25 percre.
