Reggeli 3   Csokis-áfonyás süti

2025.07.03

Ez a legjobban szeretett reggelink. Az almás-zabpelyhes süti mintájára készült. Itt a puha állagról az almapüré helyett a joghurt gondoskodik. Ahogy az alma és a zab remek párost alkotnak, úgy tökéletes a csoki és az áfonya is együtt. 

Hozzávalók:

 > 2 tojás 
 > 1 csésze cukor (200 g)
 > 1/4 csésze olaj (60 g)
 > 1 bögre natúr joghurt (235 g)
 > 2 csésze mínusz 2 evőkanál liszt (255 g)
 > 2 evőkanál holland kakaópor (25 g) 
 > 1 csésze friss áfonya (125 g)
 > 1 evőkanál sütőpor
 > 0,5 teáskanál szódabikarbóna
 > 1 nagy csipet só
 > 100 g étcsokoládé (min. 60% kakaótartalmú)

Elkészítés: 

1. A két tojást a cukorral pár perc alatt kézi mixerrel keverjük habosra.
2. Adjuk hozzá a joghurtot, az olajat és keverjük simára .
3. Törjük a csokoládét darabokra és egy mikrózható tálban (alacsony fokozaton, fél percenként átkeverve) vagy vízgőz fölött olvasszuk meg.
4. Adjuk az olvadt csokit a tojásos-joghurtos keverékhez.
5. Keverjük a tésztához a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát is.
6. Óvatosan forgassuk az áfonyát is a tésztához.
7. Simítsuk sütőpapírral bélelt formába a keveréket és 180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőben süssük 50-55 percig.

Jegyzet: Ha szeretnénk a tésztába keverhetünk még 50 gramm apróra vágott tejcsokit vagy bármilyen olajos magot is. Készülhet muffin formában is, ekkor a sütés idejét csökkentsük 25 percre.