Reggeli 2 Zabkása
A zabkása tökéletes reggeli napindító.
Főleg télen szeretem ezt reggelizni, mivel a zabnak melegítő hatása is van.

> 2 dl zabtej (bármilyen más növényi vagy állati tej is jó)
> 2 evőkanál zabpehely
> 1 evőkanál chia mag
> 3 db aszalt datolya
> 1 csipet fahéj
> fél alma vagy bármilyen szezonális gyümölcs
> 1 kocka minimum 60% kakaótartalmú étcsoki
> 1 teáskanál földimogyorókrém (vagy bármilyen más magkrém)
> néhány szem olajos mag
Elkészítés:
1. A kis lábasba mérjük a növényi tejet, hozzáadjuk a zabpelyhet, a chia magot, a csipet fahéjat és pár percig pihentetjük, hogy a zab és a chia mag megszívja magát.
2. Az aszalt datolyát kisebb darabokra vágjuk.
3. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és 1 teáskanál mézzel és egy kis fahéjjal 2-3 perc alatt megpároljuk (lezárt tetővel mikrózható dobozban pár csepp vízzel a mikróba is betehetjük az almát, hogy megpuhuljon, ilyenkor mézet nem teszek az almára).
4. A zabos-tejes keverékhez keverjük hozzá az aprított datolyát és alacsony lángon főzzük meg a zabkását 5-6 perc alatt.
7. Szedjük tányérba, tegyük rá az almát, adjuk hozzá a magkrémet, a kocka csokit és szórjunk rá néhány szem apróra vágott olajos magot.
8. Mikor a csoki megolvadt keverjük össze az egészet.