Reggeli 1 Almás-zabpelyhes süti

Szeretem az alma és a zab párosítását, amit a fahéj tesz igazán teljessé. Ez a süti tökéletes reggelire egy kis joghurttal, gyümölccsel és az uzsonnás dobozokba is. Este 10 perces munkával összeállítható és napokig szaftos marad az alma miatt.
> 2 tojás
> 1 csésze cukor (200 g)
> 1/4 csésze olaj (60 g)
> 1 csésze almapüré (235 g)
> 1,5 csésze liszt (210 g)
> 0,5 csésze zabpehely (70 g)
> fél szem hámozott alma
> 1 evőkanál sütőpor
> negyed teáskanál szódabikarbóna
> 1 csipet só
> negyed teáskanál fahéj
> 50 g fehércsoki (kihagyható)
> néhány szem dió (kihagyható)
Elkészítés:
1. A két tojást a cukorral pár perc alatt habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk az almapürét és az olajat és simára keverjük.
3. A lisztet, a zabpelyhet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat is a tésztához keverjük.
4. Hozzáforgatjuk a kis darabokra vágott almát és ha szeretnénk a darabokra vágott fehércsokit és az apróra vágott diót is.
5. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőben 50-55 percig sütjük.
Jegyzet: Ha kihűlt a sütemény a tetejére csurgathatunk olvasztott fehércsokit és szórhatunk rá darabokra vágott pirított diót.
Ha teszünk a tésztába csokit a cukor mennyiségét csökkenthetjük 150 grammra.
Készülhet muffin formában is, ekkor a sütés idejét csökkentsük 25 percre.