Pumpkin Spice Latte szirup
Nagyon nem bántam meg…ráadásul ez a szirup tehető kakaóba, forró csokiba is, így a gyerekek is fogyaszthatják vagy fahéjas csigák tetején mázként is remekül megállja a helyét.

> 3/4 csésze sütőtök püré (kb. egy 500 grammos sütőtökből lesz ennyi)
> 1 csésze víz
> 1 csésze barna cukor (vagy méz)
> 1 teáskanál vanília kivonat
> 2 teáskanál pumpkin pie spice (a fűszerkeverék receptje alul)
Elkészítés:
1. A sütőtököt tisztítsuk meg, vágjuk kockákra és 180 fokos sütőben (légkeverés) 20-30 perc alatt süssük puhára.
2. A megsült tököt botmixerrel pürésítsük, majd mérjük a megadott mennyiséget egy lábasba.
3. Mérjük a tök mellé a többi hozzávalót is és kevergetve közepes hőfokon forraljuk fel.
4. Forrás után csökkentsük a hőt nehogy megégessük a kezünket és keverjük még kb. 2 percig.
5. Egy sűrű szirupot fogunk kapni, amit ha szeretnénk átszűrhetünk egy ritkább szövésű szűrőn (én átszűrtem, mert maradtak benne nagyobb darabok a pürésítésnél).
6. A kihűlt szirupot töltsük üvegbe és tároljuk a hűtőben (legalább 2 hétig biztosan eláll) felhasználásig.
Egy csésze kávéhoz keverjünk nagyjából egy evőkanál szirupot, kakaóhoz vagy forró csokihoz 2 evőkanálnyi is adható.

> 3 evőkanál őrölt fahéj
> 2 teáskanál őrölt gyömbér
> 2 teáskanál őrölt szerecsendió
> 1 és fél teáskanál őrölt szegfűbors
> 1 és fél teáskanál őrölt szegfűszeg
Hozzávalók:
> 1/2 csésze tejpor
> 1/4 csésze cukor
> 1 evőkanál pumpkin pie spice
> 2 evőkanál instant kávé
Elkészítés:
1. Keverjük össze a hozzávalókat és adagoljuk egy jól zárható üvegbe.
2. Használjunk 2-3 evőkanálnyi mennyiséget egy bögre forró vízhez.
3. Tejszínhabbal és egy csipet fahéjjal feldobhatjuk még.
