Pasta Alfredo

2025.07.26

Házi tésztás, tejszín mentes, szuper krémes, három hozzávalóból…perfetto.

Hozzávalók:

 > 200 g tagliatelle vagy fettuccine (lehetőleg friss házi tészta)
 > kb. 60 g vaj
 > 50 g reszelt Parmigiano Reggiano
 > víz szükség szerinti mennyiségben a tészta főzőlevéből

Elkészítés:
1. Főzzük meg a tésztát, bő sós vízben. (Ha házi 2 perc alatt, ha bolti akkor a dobozon található idő alatt)
2. Ameddig fő a tészta tegyünk fel egy serpenyőt alacsony hőfokon melegedni.
3. Merjünk kevés tészta vizet a serpenyőbe, adjuk hozzá a megfőtt tésztát.
4. Dobjuk rá a kockára vágott vajat, hagyjuk elolvadni, majd keverjük össze.
5. Apránként 2-3 adagban adagoljuk a tésztához a reszelt parmezánt és kevés vizet felváltva, ameddig krémes szószt nem kapunk.
6. Tálaljuk a tésztát, szórjuk meg reszelt parmezánnal és őröljünk rá friss borsot.