Parmezános csirkenyárs

2025.07.21

A grillszezon kedvence nálunk ez a csirkenyárs. A különlegességét a parmezán mellett a fehérborecet biztosítja. Joghurtos avokádókrémmel, pirított piadinával és grillezett zöldségekkel szuper finom és alakbarát ebéd/vacsora.

Hozzávalók:

 > 500 g csirkemell kockára vágva
 > 60 g fehérborecet
 > 20 g reszelt parmezán
 > 1 teáskanál citromos-kakukkfüves só (recept a gombra kattintva) vagy sima só és kakukkfű külön
 > 1 evőkanál friss citromlé
 > 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 
 > 1 teáskanál szárított oregánó
 > 1 gerezd fokhagyma
 > fél teáskanál őrölt pirospaprika
 > fél teáskanál bors

Elkészítés:

1. A csirke kivételével a pác hozzávalóit keverjük össze egy tálban.
2. Adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet, keverjük el alaposan és lefedve tegyük a hűtőbe minimum 30 percre (maximum 12 órára).
3. A bepácolt húst szúrjuk saslik pálcára viszonylag szorosan és forró grillen süssük pár percet minden oldalát, ameddig a hús megsül.

Jegyzet: A szárazabb húsok mellé mindig jó valamilyen mártogatós. Én a legjobban a joghurtos avokádókrémet szeretem, ehhez fél érett avokádót, 1,5 dl natúr joghurttal, 1 teáskanál citromlével, ízlés szerint sóval és egy kevés fokhagymával botmixerrel turmixoljuk homogén krémmé. Tálalás előtt jó, ha hűtőben pihen kevés ideig, hogy összeérjenek az ízek.