Parmezános csirkenyárs
A grillszezon kedvence nálunk ez a csirkenyárs. A különlegességét a parmezán mellett a fehérborecet biztosítja. Joghurtos avokádókrémmel, pirított piadinával és grillezett zöldségekkel szuper finom és alakbarát ebéd/vacsora.

> 500 g csirkemell kockára vágva
> 60 g fehérborecet
> 20 g reszelt parmezán
> 1 teáskanál citromos-kakukkfüves só (recept a gombra kattintva) vagy sima só és kakukkfű külön
> 1 evőkanál friss citromlé
> 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
> 1 teáskanál szárított oregánó
> 1 gerezd fokhagyma
> fél teáskanál őrölt pirospaprika
> fél teáskanál bors

1. A csirke kivételével a pác hozzávalóit keverjük össze egy tálban.
2. Adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet, keverjük el alaposan és lefedve tegyük a hűtőbe minimum 30 percre (maximum 12 órára).
3. A bepácolt húst szúrjuk saslik pálcára viszonylag szorosan és forró grillen süssük pár percet minden oldalát, ameddig a hús megsül.
