Müzliszelet
Nagyon szeretem ezt a müzliszeletet, tele van értékes tápanyagokkal. Tökéletes nasi tízóraira vagy az uzsonnás dobozba.


> 1 csésze mandula, mogyoró vegyesen
> 1/2 csésze zabpehely
> 1/4 csésze tökmag
> 3 evőkanál szezámmag
> 1 teáskanál chia mag
> 1/4 csésze aszalt vörösáfonya
> 3 kocka darabolt étcsoki vagy 2 evőkanál csokicsepp
> 1/4 csésze földimogyorókrém
> 1/4 csésze méz
> 1 csipet só
> 1/4 teáskanál fahéj
> 50 g étcsoki a szeletek aljára
Elkészítés:
1. A mandulát, a mogyorót, a tökmagot, a zabpelyhet és a szezámmagot tegyük egy tepsibe és 200 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőben süssük 5 percig, majd hagyjuk kihűlni.
2. Ha a magok kihűltek, adjuk hozzájuk a sót, a fahéjat, a chia magot, a darabolt vörösáfonyát és az étcsokit.
3. A földimogyorókrémet és a mézet langyosítsuk meg mikróban és keverjük a magokhoz.
4. Nyomkodjuk a keveréket szilikon csoki szelet formába vagy ha ilyenünk nincs, akkor egy sütőpapírral bélelt lapos dobozba.
5. Hagyjuk teljesen megkötni néhány óra alatt.
6. Vegyük ki a müzliszeleteket a formából, ha szükséges vágjuk szeletekre. Az 50 gramm csokit olvasszuk meg és a müzliszeletek alját vonjuk be vele.
7. Miután a csoki megkötött a szeletek alján csomagoljuk sütőpapírba őket fogyasztásig.
Jegyzet: Ez a recept teljesen saját ízlésre szabható, működik bármilyen más maggal, magkrémmel.