Meggyes tekercs

2025.07.07
Ismét egy süti, ami tökéletes uzsonnára vagy egy kávé/tea mellé. Gyorsan elkészül, nagyon finom, csodás az illata, jó ránézni, ezért meggy szezonban többször is megfordul az asztalunkon.
Hozzávalók:

 > 420 g liszt
 >  1 teáskanál sütőpor
 > 1 csipet só
 > 1 csomag vaníliás cukor
 > 200 g vaj
 > 150 g natúr joghurt 
 > 500 g magozott meggy
 > 100 g cukor 

Elkészítés:
1. A lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukort keverjük össze egy tálban.
2. Adjuk hozzá a joghurtot és az apró kockákra vágott vajat.
3. Gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát a kimért hozzávalókból.
4. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 3 mm-es vastagságú kb. 20 cm hosszú téglalappá.
5. A tésztát hosszában vágjuk nagyjából 8 cm-es csíkokká (akkora legyen a tészta, hogy a meggyet jól be lehessen fedni vele).
6. A csíkok közepére helyezzük sorban a meggyeket. 
7. Szórjuk meg a gyümölcs tetejét a 100 gramm cukorral.
8. A tészta két oldalát összecsippentve, a meggyeket beburkolva alakítsunk hosszú tésztarudakat.
9. Béleljünk sütőpapírral egy tepsit és helyezzük rá a tésztarudakat csiga formában feltekerve.
10. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 35-40 percig.
11. Ha kihűlt szórjuk meg porcukorral a tetejét.

Jegyzet: Nagyon finom és jó állagú tésztája van, ezért készíthetjük más szezonális gyümölccsel is, pl. barackkal, cseresznyével azokkal is szuper lesz a végeredmény.