Meggyes tekercs

> 420 g liszt
> 1 teáskanál sütőpor
> 1 csipet só
> 1 csomag vaníliás cukor
> 200 g vaj
> 150 g natúr joghurt
> 500 g magozott meggy
> 100 g cukor
Elkészítés:
1. A lisztet, a sütőport, a sót és a vaníliás cukort keverjük össze egy tálban.
2. Adjuk hozzá a joghurtot és az apró kockákra vágott vajat.
3. Gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát a kimért hozzávalókból.
4. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 3 mm-es vastagságú kb. 20 cm hosszú téglalappá.
5. A tésztát hosszában vágjuk nagyjából 8 cm-es csíkokká (akkora legyen a tészta, hogy a meggyet jól be lehessen fedni vele).
6. A csíkok közepére helyezzük sorban a meggyeket.
7. Szórjuk meg a gyümölcs tetejét a 100 gramm cukorral.
8. A tészta két oldalát összecsippentve, a meggyeket beburkolva alakítsunk hosszú tésztarudakat.
9. Béleljünk sütőpapírral egy tepsit és helyezzük rá a tésztarudakat csiga formában feltekerve.
10. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük 35-40 percig.
11. Ha kihűlt szórjuk meg porcukorral a tetejét.

Jegyzet: Nagyon finom és jó állagú tésztája van, ezért készíthetjük más szezonális gyümölccsel is, pl. barackkal, cseresznyével azokkal is szuper lesz a végeredmény.