Sajtos-olívás muffin
Ez a mediterrán ízvilágú, gyorsan összedobható muffin egy kis natúr joghurttal, zöldségekkel és egy pohárka proseccoval remek nyár esti vacsora.

> 2 tojás
> egy csésze natúr joghurt
> negyed csésze olívaolaj
> egy csésze reszelt cukkini (kb. egy fél cukkini)
> 2 csésze liszt
> egy evőkanál sütőpor
> negyed teáskanál szódabikarbóna
> 1 csésze reszt sajt ( mozzarella, parmezán, cheddar vegyesen)
> 15 szem olajbogyó (zöld és kalamata vegyesen)
> 1,5 teáskanál rozmaringos só (vagy külön só és friss vagy szárított rozmaring)
> kevés bors
> kevés fokhagyma (friss vagy granulátum)
Elkészítés:
1. A tojásokat törjük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a joghurtot, az olívaolajat és kézi mixerrel keverjük össze őket.
2. Adjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket a tojásos keverékhez.
3. Reszeljük le a cukkinit és azt is adjuk hozzá.
4. Reszeljük le a sajtot is (a cheddart csak apró kockákra vágtam) és szórjuk ezt is a tésztához.
5. Az olajbogyót aprítsuk fel, adjuk a tésztához ezt is és keverjük össze alaposan.
6. A muffinsütő mélyedéseit béleljük ki papírral vagy olajozzuk ki és kanalazzuk a formákba a tésztát (nálam a fagyiskanállal való adagolás vált be a legjobban).
7. Tegyük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe (alsó-felső sütés) és süssük 25 percig.
Jegyzet: Olajból azt a fűszeres olajat használtam, amiben az olajbogyók áztak fetával és chili paprikával, de sima olívaolaj is jó hozzá. Tehetünk a tésztába még szárított paradicsomot és vagy akár kockázott sonkát is.