Málnafagyi

2025.07.02

A kisfiam egy igazi maci, imádja a mézet, a halat és éveken át az egyetlen gyümölcs, amit megevett a málna volt, ráadásként óvodás évei alatt kizárólag mackónadrágot volt hajlandó felvenni…
Az öltözködése ugyan már megváltozott, de a málna iránti vonzalma továbbra is megmaradt és a fagyit is szereti minden mennyiségben, így adott volt, hogy a most érő málnából készítsünk fagyit.

Hozzávalók (8 gombóchoz):
> 500 g málna
> fél citrom leve
> kb. 50-75 g cukor

Elkészítés:
1. A málnát a fél citrom levével és a cukorral alacsony hőfokon főzzük addig, ameddig a gyümölcsök szétesnek és az egész mártás sűrűségű lesz.
2. Szűrjük át, hogy ne legyenek benne magok.
3. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk a fagyigép keverőtáljába és fagyasszuk ki (géptől függően nagyjából 1 óra).

Jegyzet: A fagyinak nagyon finom lágy és krémes állaga lesz. A málna más gyümölccsel is helyettesíthető, ugyanilyen szuper lesz a végeredmény. Próbáltam már eperrel, meggyel, ribizlivel, mangóval, sárgabarackkal.