Linzer

> 190 g liszt
> 125 g vaj
> 60 g porcukor
> 1 kiskanál vanília kivonat vagy egy vaníliás cukor
> 2 tojássárgája
> sárgabaracklekvár a töltéshez
Elkészítés:
1. A lisztet morzsoljuk össze a kockákra vágott hideg vajjal.
2. Szitáljuk hozzá a porcukrot, adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze az egészet sima tésztává (csak addig gyúrjuk, ameddig összeáll).
3. A tésztából formázzunk gombócot, csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe minimum 30 percre.
4. Miután letelt a pihenőidő lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát és szaggassunk ki belőle korongokat. Először a linzerek aljának szánt köröket süssük meg, mert a lyukas részek hamarabb sülnek majd.
5. Tegyük a kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.
6. Szaggasuk ki a tésztából a linzerek tetejét is linzer kiszúróval, majd ezeket is tegyük sütőpapíros tepsire.
7. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és süssük kb. 10-12 percig az alját (épphogy csak világos legyen és a széle kezdjen csak barnulni, mert a tepsin is sülnek még a linzerek egy kicsit.)
8. A linzerek tetejét is süssük 8-10 percig.
9. Ha kihűltek ragasszuk össze őket sárgabaracklekvárral, majd szórjuk meg kevés porcukorral.
