Kuglóf

> 200 g liszt
> 250 g cukor
> 4 tojás
> 1 csomag sütőpor
> 1 dl olaj
> 1 dl víz
> 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
> 100 g étcsokicsepp vagy darabolt étcsoki
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és tegyük félre.
2. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral.
3. Adjuk a tojásos cukoros keverékhez az olajat (nálam olíva, de lehet sima étolaj vagy kókuszolaj is) és a vizet.
4. Keverjük hozzá a sütőporral vegyített lisztet.
5. Szórjuk a csokicseppet vagy darabokat is a keverékbe.
6. Keverjük a tésztába óvatosan a tojásfehérje habot.
7. Osszuk a tésztát két részre és az egyikhez adjuk az egy evőkanál kakaóport, majd alaposan keverjük el.
8. A kuglóf formát vajazzuk és lisztezzük ki.
9. A kétféle tésztát felváltva öntsük a formába.
10. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés) és süssük a kuglófot 45 percig.
11. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vegyük ki a formából és szórjuk meg a tetejét kevés porcukorral.
