Málnás fehércsokitorta
Remek a hangulatom, ma van a szülinapom-pom-pom-porpom-pom…
Boldog Szülinapi torta.

Hozzávalók a piskótához:
> 5 nagy tojás
> 125 g cukor
> 50 g liszt
> 36 g étkezési keményítő
> 25 g darált mandula
> egy csipet só
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk majd a fehérjéből, a sóból és a cukorból kemény habot verünk.
2. Egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáját.
3. Összekeverjük a darált mandulát, a keményítőt és a lisztet és ezt is a tojásos keverékhez adjuk.
4. Lazán egyneművé keverjük vigyázva, hogy a hab ne törjön nagyon össze.
5. Tortaformába simítjuk és 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Miután a piskóta kihűlt 3 lapra vágjuk és kiszúrjuk őket egy 20 cm átmérőjű tortagyűrűvel (így magasabb lesz a krém a tortában, de ez a lépés ki is hagyható).
Hozzávalók a málnaréteghez:
> 6 lapzselatin
> 500 g málna (lehet fagyasztott is)
> 40 g cukor
Elkészítés:
1. A lapzselatinokat áztassuk hideg vízbe.
2. A málnát a cukorral folyamatos kevergetés mellett főzzük fel.
3. Vegyük le a lángról és alaposan keverjük el benne a kinyomkodott zselatinlapokat.
4. Béleljünk ki 2 db 18 cm-es tortaforma alját sütőpapírral és osszuk el bennük fele-fele arányban a málnát.
5. Hagyjuk picit hűlni, majd vízszintesen helyezzük be a mélyhűtőbe, amíg megköt.
Hozzávalók a krémhez:
> 500 g habtejszín (min 30 %-os)
> 200 g jóminőségű fehércsoki
> 2 lapzselatin
Elkészítés:
1. A lapzselatinokat áztassuk hideg vízbe.
2. 150 g tejszínt melegítsünk forrásig majd keverjük bele a darabokra vágott fehércsokoládét.
3. A lapzselatinokat nyomkodjuk ki, majd keverjük hozzá a forró tejszínes keverékhez és kb. 1 órára rakjuk hűtőbe.
4. Egy óra elteltével a maradék tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a kihűlt fehércsokoládés krémbe (kézi mixerrel alacsony fokozaton előbb lazítsuk fel a kihűlt krémet és szintén mixerrel keverjük hozzá a kemény tejszínt).
Összeállítás:
1. A krémet osszuk 5 részre.
2. Helyezzünk egy piskótát egy tortatálra, állítsunk köré tortagyűrűt.
3. A krém 1/5ét kenjük a piskótára.
4. Helyezzük a krémre a fagyasztóban kidermesztett málnazselét.
5. Kenjük rá a krém 1/5ét.
6. Helyezzünk rá egy piskótát.
7. A krém 1/5ét kenjük a piskótára.
8. Helyezzük rá a másik fagyasztott málnazselét.
9. Kenjük rá a krém 1/5ét.
10. Helyezzük rá az utolsó piskótát.
11. Kenjük meg a maradék krémmel.
Minimum 1 órára rakjuk hűtőbe. Tálalás előtt málnával és fehércsokoládéval díszíthetjük.
Jegyzet: Fehércsokiból az Aldiban kapható 125 grammos vaníliás fehércsokoládét használom. A felverendő habtejszín legyen nagyon jól behűtve különben nem lehet felverni. Ez a krém ugyanezekkel az arányokkal tejcsokival is működik.