Kakukkfüves grillsajt nyárs

2025.07.02
Mediterrán ízvilágú, gyorsan elkészíthető és jól illik szinte bármilyen körethez. Ennél több nem is kell…
Hozzávalók:

 > halloumi sajt
 > 3 evőkanál olívaolaj
 > 2 evőkanál frissen facsart citromlé
 > 1 evőkanál friss, aprított kakukkfű (vagy 1 teáskanál szárított)
 > kevés fokhagyma reszelve
 > 1 teáskanál méz
 > kevés só és bors

Elkészítés:
 
1. A grillsajtot kockázzuk fel, töröljük papírtörlővel szárazra.
 2. A pác hozzávalóit keverjük össze egy tálban.
 3. Forgassuk meg benne a sajtkockákat.
 4. Hagyjuk állni legalább 10 percig.
 5. Húzzuk a sajtkockákat nyársra (ha grillen sütjük előtte a fa nyársakat áztassuk 15-20 percre vízbe).
 6. Süssük serpenyőben vagy grillen addig, ameddig a sajt aranybarna nem lesz.

Jegyzet: Jól illik salátákhoz vagy akár főzelékekhez is. Nálam most natúr joghurttal sűrített tökfőzelék mellé került pirított tökmaggal.