“JóReggelt” keksz
Ez a csodafinom zabos-aszalt áfonyás keksz a bolti JóReggelt keksz házi verziója…Kevés hozzávalóból nagyon gyorsan elkészül és egy kis joghurttal és gyümölccsel pont olyan gyorsan el is fogy, de ha maradna hosszabban csomagolhatunk belőle az uzsis dobozokba is.

> 300 g liszt
> 1 teáskanál sütőpor
> 150 g vaj
> 70 g barna cukor
> 1 evőkanál méz
> 1 evőkanál tej
> 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
> 1 tojás
> 3 evőkanál zabpehely
> 40 gramm aszalt áfonya
> 1 evőkanál étcsokicsepp vagy apróra vágott étcsoki
Elkészítés:
1. A csoki és az aszalt áfonya kivételével a hozzávalókból gyúrjunk tésztát.
2. Amint összeállt dolgozzuk a tésztához a kissé felaprított aszalt áfonyát és a csokit is.
3. A kész tésztából formázzunk téglatestet és fóliába csomagolva tegyük 30 percre a fagyasztóba.
4. Miután kissé megfagyott vágjunk belőle éles késsel vékony szeleteket és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
5. Melegítsük elő a sütőt (alsó-felső sütés) 180 fokra és süssük készre a kekszeket 10-12 perc alatt.
6. A kekszeket hagyjuk a tepsin kihűlni, mert amikor kivesszük a sütőből még nagyon puhák.

