Eredeti olasz tiramisu

Sok helyen ettem már sokféle tiramisut, a neten is rengeteg különféle recept található, de számomra és a családom számára is ez az igazi, a legjobb, az amit ha megkérdezem milyen desszertet készítsek biztosan az lesz rá a válasz, hogy hááát TIRAMISUT.
Hozzávalók:
> 250 g mascarpone
> 3 db tojás
> 5 evőkanál cukor
> 20 dkg babapiskóta
> kávé az áztatáshoz
> holland kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
1. A tojásokat alaposan megmossuk, leszárítjuk. A sárgáját és a fehérjét különválasztjuk.
2. A tojások fehérjét egy evőkanál cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
3. Egy másik tálban a tojások sárgáját fehéredésig verjük két evőkanál cukorral, ezután keverjük hozzá a mascarponét.
4. A mascarponés krémhez óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét.
5. Főzzünk 2-3 adag kávét, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és gyors mozdulatokkal forgassuk meg bennük a babapiskótákat.
6. A kávés babapiskótákat tegyük egy lapos tálba, arra simítsuk a krém felét, majd szórjuk meg kakaóporral, aztán ismét helyezzünk rá egy sor áztatott babapiskótát tegyük rá a krém másik felét és végül ismét szitáljunk rá kakaóport.
7. Tegyük néhány órára hűtőbe (legjobb egy éjszakára) azután tálaljuk.
Jegyzet: Készülhet pisztáciás verzió is belőle. Ehhez a mascarponés krémhez adjunk még 2-3 evőkanál jó minőségű pisztácia krémet és a rétegek közé szórjunk apróra vágott natúr vagy enyhén sós pisztáciát.
