Eredeti olasz tiramisu

2025.05.05

Sok helyen ettem már sokféle tiramisut, a neten is rengeteg különféle recept található, de számomra és a családom számára is ez az igazi, a legjobb, az amit ha megkérdezem milyen desszertet készítsek biztosan az lesz rá a válasz, hogy hááát TIRAMISUT. 

Hozzávalók:  

 > 250 g mascarpone

 > 3 db tojás

 > 5 evőkanál cukor

 > 20 dkg babapiskóta

 > kávé az áztatáshoz

 > holland kakaópor a szóráshoz
 

Elkészítés:

1. A tojásokat alaposan megmossuk, leszárítjuk. A sárgáját és a fehérjét különválasztjuk.

2. A tojások fehérjét egy evőkanál cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.

 3. Egy másik tálban a tojások sárgáját fehéredésig verjük két evőkanál cukorral, ezután keverjük hozzá a mascarponét. 

 4. A mascarponés krémhez óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét.

5. Főzzünk 2-3 adag kávét, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és gyors mozdulatokkal forgassuk meg bennük a babapiskótákat.

 6. A kávés babapiskótákat tegyük egy lapos tálba, arra simítsuk a krém felét, majd szórjuk meg kakaóporral, aztán ismét helyezzünk rá egy sor áztatott babapiskótát tegyük rá a krém másik felét és végül ismét szitáljunk rá kakaóport. 

7. Tegyük néhány órára hűtőbe (legjobb egy éjszakára) azután tálaljuk.


Jegyzet: Készülhet pisztáciás verzió is belőle. Ehhez a mascarponés krémhez adjunk még 2-3 evőkanál jó minőségű pisztácia krémet és a rétegek közé szórjunk apróra vágott natúr vagy enyhén sós pisztáciát.