Grissini
Ez az új kedvenc receptem…mindenféle mártogatós mellé, vagy csak magában is tökéletes. Az elkészítéssel nincs túl sok munka, a végeredmény pedig nagyszerű.

> 280 g 00-ás liszt
> 20 g olívaolaj
> 6 g szárított élesztő
> 2 teáskanál méz
> 6 g só
> 30 g reszelt parmezán
> 130 ml szobahőmérsékletű víz
> kevés búzadara a tepsibe
Elkészítés:
1. Mérjük a hozzávalókat egy tálba és géppel vagy kézzel gyúrjuk tésztává kb. 5 perc alatt.
2. A tésztát formázzuk gombóccá, tegyük vissza a tálba. A tál tetejét nedves konyharuhával letakarva kelesszük 1-1,5 órán át szobahőmérsékleten, ameddig a duplájára kel a tészta.
3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon óvatosan formázzuk téglalappá.
4. Egy éles kés segítségével vágjunk a tésztából ujjnyi darabokat.
5. Minden tésztából sodorjunk nagyjából egyforma vastagságú hosszú rudakat.
6. Két tepsit szórjunk meg kevés búzadarával és helyezzük rájuk a megformázott grissiniket egymástól kb. egy ujjnyi távolságra.
7. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, vagy ameddig szép aranybarna lesz mindenhol.
8. Miután megsültek a grissinik hagyjuk teljesen kihűlni őket. Hűlés után még ropogósabbak lesznek.
Jegyzet: Ebből a mennyiségből nagyjából 20-25 darab hosszú vagy a 40- 50 darab rövidebb grissini lesz.
