Diós-szilvás datolyatorta
Ez az új kedvenc sütim.

> 200 g datolyapaszta vagy magozott egész datolya
> 375 g tej
> 1/2 csésze (120 g) olaj
> 1 tojás
> 1/3 csésze (75 g) barna cukor
> 1 teáskanál sütőpor
> 1/2 teáskanál szódabikarbóna
> 1 csésze (140 g) liszt
> 1/2 teáskanál fahéj
> 1 csipet só
> 8 szem szilva
> 30 g étcsokicsepp vagy aprított étcsoki
> 6-8 szem dió
> 1 evőkanál kristálycukor+fél teáskanál fahéj a tetejére
Elkészítés:
1. A tejet melegítsük meg és áztassuk bele a datolyát pár percre.
2. Amikor a datolya megpuhult egy késes aprítóban vagy turmixgépben daráljuk össze a tejet és a datolyát homogén masszává.
3. Adjuk a masszához a tojást, az olajat, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat, majd kézi mixerrel keverjük pár percig.
4. Keverjük a tésztához a csoki 2/3 részét és a felaprított dió 2/3 részét is.
5. A szilvából 4 szemet vágjunk kockákra és azt is keverjük a tésztába.
6. Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába és díszítsük a tetejét a maradék cikkekre vágott szilvával, a maradék csokival és dióval, majd szórjuk meg az egészet egy evőkanál fahéjas cukorral.
7. A sütőt melegítsük elő 180 fokra (alsó-felső sütés) és süssük a tortát 50 percig.
8. Hagyjuk a tortaformában kihűlni.

