Cukkini tócsni

Gyors, egészséges, alakbarát. A nyári melegben nálam a top 5 ebédek között szerepel az alábbi recept.
Hozzávalók:
> 1 nagy vagy két kisebb cukkini
> 1 teáskanál só
> 70 g liszt
> 1 nagy tojás
> 70 g reszelt parmezán
> fél gerezd fokhagyma lereszelve
> negyed teáskanál bors
> 2 evőkanál olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A cukkinit mossuk meg és reszeljük egy lazább szövésű konyharuhával bélelt tálba.
2. Szórjuk rá a sót és hagyjuk állni 10 percig majd nyomkodjuk ki a levét jó alaposan.
3. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és jól keverjük össze.
4. Tegyünk kevés olajat egy serpenyőbe és közepes hőfokon melegítsük fel.
5. Kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi keveréket a serpenyőbe, lapítsuk le és oldalanként 2-3 perc alatt süssük aranybarnára a tócsnikat.
Jegyzet: Fogyasszuk melegen kapros-joghurtos mártogatóssal (1 pohár natúr joghurt, ízlés szerint só, fehérbors, kevés fokhagyma, pár csepp citromlé és aprított kapor).