Cukkini tócsni

2025.06.25

Gyors, egészséges, alakbarát. A nyári melegben nálam a top 5 ebédek között szerepel az alábbi recept.

Hozzávalók:

 > 1 nagy vagy két kisebb cukkini

 > 1 teáskanál só

 > 70 g liszt

 > 1 nagy tojás

 > 70 g reszelt parmezán

 > fél gerezd fokhagyma lereszelve

 > negyed teáskanál bors

 > 2 evőkanál olaj a sütéshez


Elkészítés:

1. A cukkinit mossuk meg és reszeljük egy lazább szövésű konyharuhával bélelt tálba.

2. Szórjuk rá a sót és hagyjuk állni 10 percig majd nyomkodjuk ki a levét jó alaposan.

3. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és jól keverjük össze.

4. Tegyünk kevés olajat egy serpenyőbe és közepes hőfokon melegítsük fel.

5. Kanalazzunk 2-3 evőkanálnyi keveréket a serpenyőbe, lapítsuk le és oldalanként 2-3 perc alatt süssük aranybarnára a tócsnikat.

Jegyzet: Fogyasszuk melegen kapros-joghurtos mártogatóssal (1 pohár natúr joghurt, ízlés szerint só, fehérbors, kevés fokhagyma, pár csepp citromlé és aprított kapor).