Csokoládé mousse
Napok óta kísértett a csoki iránti vágy, de nem süteményben vagy szeletben, hanem valamilyen krémes-habos verzióban. Tegnap este végül nem álltam ellen tovább és 5 perc alatt összedobtam ezt a finom habos csodát, amire ma még narancsos mascarpone krémet is terveztem, de mire az elkészült volna, elfogyott az összes mousse…

> 80 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
> 20 g vaj
> 2 evőkanál cukor
> 2 tojás
> 1 csipet só
Elkészítés:
1. A csokit törjük darabokra, majd a vajjal együtt mikróban fél percenként átkeverve olvasszuk meg.
2. A tojásokat alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, majd válasszuk külön a fehérjéket és a sárgájákat.
3. A tojások fehérjét a csipet sóval verjük kemény habbá.
4. A tojássárgákat a cukorral kézi mixerrel keverjük néhány percig. Addig, ameddig a cukor el nem olvad, majd adjuk hozzá a vajas csokit.
5. A tojásfehérje hab egy részével lazítsuk fel a csokis krémet (kb. az 1/3 részét keverjük el alaposan benne), majd a többivel forgassuk össze óvatosan.
6. Adagoljuk poharakba és tegyük hűtőbe a krémet pár órára.
Jegyzet: Meggyzselével és tejszínhabbal a tetején szuper fekete-erdő pohárdesszertet készíthetünk belőle.
