Cottage cheese lepénykenyér

> 200 g cottage cheese
> 210 g liszt
> 1 teáskanál sütőpor
> fél teáskanál só
> 1 evőkanál olívaolaj
> 1 tojás
Elkészítés:
1. Botmixerrel vagy késes aprítóban keverjük csomómentesre a cottage cheeset.
2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és lisztezett felületen gyúrjuk 3-5 percig, ameddig sima rugalmas tésztát kapunk. Ha túl ragacsos lenne adjunk hozzá kevés lisztet, ha túl kemény 1-2 evőkanál tejjel vagy joghurttal javítsunk az állagán.
3. Lisztezett felületen osszuk a tésztát 4-6 részre, attól függően, hogy mekkora lepényeket szeretnénk.
4. Formázzunk mindegyikből gombócot, majd nyújtsuk ki egy sodrófával kb. 0,6 cm vastagságú körré őket.
5. Közepes hőfokon melegítsünk fel egy serpenyőt (a legjobb erre a célra egy öntöttvas serpenyő).
6. Tegyük a lepényeket egyesével a serpenyőbe és süssük oldalanként 2-3 percig. Buborékoknak kell megjelenniük a felszínén, az aljának pedig aranybarnára kell pirulnia.
7. Óvatosan fordítsuk meg és a másik felét is süssük meg (ha felpúposodna a tészta óvatosan nyomjuk vissza, hogy mindenhol egyenletesen meg tudjon sülni).
8. Ha megsült a lepény kenjük meg vékonyan olvasztott vajjal vagy olívaolajjal és konyharuhával takarjuk le, ameddig elkészül a többi tészta is.
