Citromos ricotta torta


> 500 g ricotta
> 90 g cukor
> 1 teáskanál vanília kivonat
> 1,5 nagy citrom héja
> 1 evőkanál citromlé
> 1 tojás
Hozzávalók a tésztához:
> 300 g liszt
> 90 g cukor
> 0,5 citrom héja
> 2 teáskanál sütőpor
> 1 tojás
> 90 ml olaj
Elkészítés:
1. A töltelék hozzávalóit alaposan keverjük össze egy tálban és tegyük félre.
2. A tésztához a száraz hozzávalókat tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tojást és végül az olajat, majd az ujjainkkal csipkedő mozdulatokkal csipkedjük morzsássá a tésztát.
3. Béleljük ki sütőpapírral egy 23 cm átmérőjű csatos tortaforma alját, majd a morzsa 2/3-át kicsit nyomkodjuk el (nem kell túlságosan belenyomni, csak tapadjon össze mindenhol) a tortaforma alján úgy, hogy kb. 1,5-2 cm-es peremet is alakítsunk ki körben.
4. Öntsük a tölteléket a tésztára majd szórjuk a tetejére egyenletesen a maradék morzsát.
5. 180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőben süssük 30 perc alatt aranybarnára.
6. Hagyjuk a formában kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.
7. A kihűlt tortát hűtőben tároljuk.

