Charlotte torta
Csodaszép nevű, csodaszép kinézetű, csodafinom torta házi babapiskótával…

> 4 tojás
> 120 g cukor
> 1 csipet só
> 140 g liszt
> 25 g étkezési keményítő
> 2 g sütőpor
Elkészítés:
1. A tojásokat válasszuk szét.
2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a csipet sóval és a cukor felével.
3. Egy másik tálban a tojások sárgáját keverjük habosra a cukor másik felével.
4. A cukros tojássárgájához forgassuk hozzá három részletben a tojásfehérjehabot.
5. Kerverjük össze egy tálban a lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport, majd szitáljuk bele az egészet a tojásos keverékbe.
6. Óvatos mozdulatokkal vigyázva, hogy ne törjük össze a habot keverjük egyneműre a masszát (ne keverjük túl sokáig).
7. Béleljünk sütőpapírral két tepsit.
8. Melegítsük elő a sütőt (alsó-felső sütés) 180 fokra.
9. Szedjük a tészta felét habzsákba és sima végű kinyomófejjel nyomjunk babapiskóta nagyságú adagokat a tepsire egymástól kellő távolságra.
10. Hintsük meg a tésztát porcukorral.
11. Tegyük a sütőbe és süssük 15 percig.
12. Ismételjük meg ugyanezt a tészta másik felével is úgy, hogy ne időzzenek a tepsiben a kinyomkodott formák, mert laposabbak, tömörebbek lesznek (időzítsük úgy a második adagot, hogy pont akkor legyenek sütésre készek, amikor az első adag megsült).
12. Hagyjuk teljesen kihűlni a babapiskótákat a tepsiben, majd óvatosan szedjük le a sütőpapírról őket kézzel vagy ha szükséges egy konyhai lapáttal.
Hozzávalók a krémhez:
> 2 dl tejszín (jól behűtve)
> 225 g tejföl
> 50 g porcukor
> fél citrom héja és leve
> 1,5 zacskó expressz zselatin fix
> 150 g málna (friss vagy fagyasztott)
Elkészítés:
1. A tejszínt verjük kemény habbá.
2. Keverjük össze a tejfölt, a porcukrot, a citrom levét és héját.
3. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a zselatin fixet.
4. Keverjük a krémhez a felvert tejszínt.
5. Forgassuk hozzá a málnát (keverjük óvatosan addig, ameddig a málna leve halvány rózsaszínre színezi a krémet).
1. Vágjunk sütőpapírból akkora kört, amivel bélelhetünk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját.
2. A babapiskótákat vágjuk a tortaforma magasságához igazítva méretre.
3. A piskótákat vágott végükkel felfelé helyezzük körben a tortaformába.
4. Kanalazzuk a krémet óvatosan a tortaforma közepébe és egyengessük el úgy ,hogy a piskóták a helyükön maradjanak.
5. A levágott babapiskóta darabokkal fedjük be a krémet.
6. Fóliával letakarva tegyük hűtőbe minimum két órára, de legjobb egy éjszakára.
7. Tálalás előtt vegyük le a fóliát, tegyünk egy tortatálat a torta tetejére, óvatosan fordítsuk meg az egészet, hogy az alja kerüljön felülre, majd egy éles késsel vágjuk körbe finoman, (vigyázva, hogy a babapiskóták ne sérüljenek) a tortaforma oldalát belülről és nyissuk ki a formát.
8. Vegyük le a sütőpapírt a tetejéről, szórjuk meg málnaszemekkel és hintsünk rá porcukrot.
Jegyzet: A babapiskótákat Gábor a házipék receptje alapján készítettem, a krémet pedig Mohakonyha oldalán talált recept alapján.
