Brokkoli-cheddar leves
Micsoda idő…Ilyenkor a legjobb egy ilyen szuper leves. A brokkoli nem nagy kedvencem, de cheddarral kombinálva elképesztően finom.

> 2 evőknál vaj
> 0,5 fej hagyma
> 1 közepes répa
> 1 gerezd fokhagyma
> 2 evőkanál liszt
> 1 fej brokkoli
> 1 liter csirke alaplé
> 2,5 dl tej
> 150 g cheddar
> só, bors, pirospaprika

Elkészítés:
1. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és a vajon üvegesre pirítjuk.
2. A répát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük és a hagymához adjuk.
3. Beleszórjuk a két evőkanál lisztet és kevergetve kicsit megpirítjuk az egészet.
3. Felöntjük apránként az alaplével.
4. Hozzáöntjük a tejet.
5. Fűszerezzük sóval, borssal, kevés pirospaprikával.
6. A brokkolit rózsáira szedjük és a leveshez adjuk.
7. Nagyjából 20-30 percig főzzük, ameddig a brokkoli puha nem lesz.
8.A sajtot lereszeljük és a leveshez adjuk.
9. Ha a sajt elolvadt még 1-2 percig forraljuk.
Jegyzet: Nagyon jól illik hozzá a kevés olívaolajon pirított kenyér.