Banános kávé süti

Hozzávalók a sütemény tésztához:
> 4 evőkanál olvasztott vaj
> 1/2 csésze görög joghurt
> 1 csésze banánpüré (2 banán)
> 2 teáskanál vanília kivonat
> 2/3 csésze barna cukor
> 2 tojás
> 1/4 csésze tej (nálam zabtej)
> 2 csésze liszt
> 1 csipet só
> 2 teáskanál sütőpor
> 1/2 teáskanal szódabikarbóna
> 1 evőkanál fahéj
> 2 teáskanál instant kávé
Hozzávalók a középső réteghez:
> 1/2 csésze barna cukor
> 2 evőkanál liszt
> 1 evőkanál fahéj (nálam pumpkin pie spice mix)
Hozzávalók a morzsás réteghez:
> 3 evőkanál olvasztott vaj
> 1/2 csésze barna cukor
> 1/2 csésze liszt
> 1 teáskanál fahéj
> 1 nagy csipet só
Elkészítés:
1. A sütemény tésztához a vajat, a joghurtot, a banánpürét, a vanília kivinatot, a cukrot, a tojásokat és a tejet keverjük össze egy kézi mixerrel.
2. Mérjük egy tálba a száraz hozzávalókat (a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a kávét), keverjük össze és apránként szórva keverjük a nedves hozzávalókhoz.
3. Tegyük félre és készítsük el a másik két réteget.
4. A középső réteghez a cukrot, a lisztet és a fahéjat keverjük össze egy tálban és tegyük félre.
5. A morzsa réteghez az olvasztott vajat, a cukrot a lisztet, a fahéjat és a sót keverjük mozsás állagúra és tegyük félre.
Összeállítás:
1. Béleljünk ki sütőpapírral egy csatos tortaformát vagy egy 20*20 cm-es sütőtálat.
2. A kevert tészta felét öntsük az előkészített formába.
3. Szórjuk meg egyenletesen a középső réteggel.
4. Fedjük be a tészta másik felével.
5. Szórjuk meg a morzsával a tetejét.
6. Tegyük 180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőbe és süssük 30-40 percig (nálam 35 perc volt). Végezzünk tűpróbát.
7. Hagyjuk a formában kihűlni majd tálaljuk.
