Barraquito

2024.12.06

Egy korty Kanári-szigetek. Tenerife szuperfinom kávéja, kizárólag autómentes napokra, mivel alkohol van benne.

Hozzávalók:

  • 1 eszpresszó kávé
  • 2 evőkanál édes sűrített tej
  • 1-2 evőkanál 43 likőr
  • tejhab
  • kandírozott vagy friss citromhéj
  • csipetnyi fahéj

Elkészítés:

1. Nyomjuk a sűrített tejet egy magas pohár aljába.
2. Adjuk hozzá a 43 likőrt.
3. Habosítsuk fel a tejet és öntsük óvatosan a likőr tetejére.
4. Főzzünk egy adag eszpresszót és öntsük lassan a tejhab tetejére.
5. Szórjuk meg egy csipet fahéjjal.
6. Tegyük a citromhéjat a tetejére.

Akkor lesz szép, ha a rétegek szépen elválnak egymástól, ebben segíthet, ha egy hosszú kanál nyelén lassan csurgatjuk le a hozzávalókat.

Jegyzet: Én kávéfőzéshez a Bialetti Brikka ,,kotyogós” kávéfőzőt használom. Nagyon szeretem a nagymamám konyháját idéző régi kávéfőzést, a kavéfőző hangját, hangulatát.

A barraquito készítéséről itt megnézhetsz egy videót is: