Barraquito
Egy korty Kanári-szigetek. Tenerife szuperfinom kávéja, kizárólag autómentes napokra, mivel alkohol van benne.

Hozzávalók:
- 1 eszpresszó kávé
- 2 evőkanál édes sűrített tej
- 1-2 evőkanál 43 likőr
- tejhab
- kandírozott vagy friss citromhéj
- csipetnyi fahéj
Elkészítés:
1. Nyomjuk a sűrített tejet egy magas pohár aljába.
2. Adjuk hozzá a 43 likőrt.
3. Habosítsuk fel a tejet és öntsük óvatosan a likőr tetejére.
4. Főzzünk egy adag eszpresszót és öntsük lassan a tejhab tetejére.
5. Szórjuk meg egy csipet fahéjjal.
6. Tegyük a citromhéjat a tetejére.
Akkor lesz szép, ha a rétegek szépen elválnak egymástól, ebben segíthet, ha egy hosszú kanál nyelén lassan csurgatjuk le a hozzávalókat.
Jegyzet: Én kávéfőzéshez a Bialetti Brikka ,,kotyogós” kávéfőzőt használom. Nagyon szeretem a nagymamám konyháját idéző régi kávéfőzést, a kavéfőző hangját, hangulatát.
A barraquito készítéséről itt megnézhetsz egy videót is: