Áfonyás-joghurtos muffin

2025.07.18
Ezt a muffint sütöm a legtöbbször. Ha a kisfiam meglátja azonnal letelepszik az asztalhoz és egymás után eszi egyiket a másik után…általában háromnál azért megáll.
Hozzávalók:

 > 2 tojás
 > 1 csésze (200 g) cukor
 > 1 csésze (235 g) natúr joghurt
 > negyed csésze (60 g) olaj
 > 2 csésze (280 g) liszt
 > 1 evőkanál sütőpor
 > negyed teáskanál szódabikarbóna
 > 1 csipet só

Elkészítés:
1. Egy nagyobb tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
2. Adjuk hozzá a keverékhez a joghurtot és az olajat és keverjük egyneművé.
3. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát szitáljuk össze egy tálban és adjuk ezt is a joghurtos keverékhez.
4. Kézi mixerrel alacsony fokozaton keverjük addig, ameddig a tészta homogén nem lesz.
5. Fakanállal vagy egy habverővel óvatosan keverjük bele a tésztába a megmosott áfonyákat is.
6. A muffintepsi mélyedéseit béleljük ki papírral és egy fagyiskanál segítségével vagy kanállal adagoljuk a mélyedésekbe a tésztát.
7. Tegyük 180 fokra (alsó-felső sütés) előmelegített sütőbe és süssük 25-28 percig.

Jegyzet: A muffin készülhet az áfonya mellett kevés kockára vágott étcsokival is vagy áfonya helyett málnával, szederrel, meggyel is akár.