Áfonyás-joghurtos muffin

> 2 tojás
> 1 csésze (200 g) cukor
> 1 csésze (235 g) natúr joghurt
> negyed csésze (60 g) olaj
> 2 csésze (280 g) liszt
> 1 evőkanál sütőpor
> negyed teáskanál szódabikarbóna
> 1 csipet só
Elkészítés:
1. Egy nagyobb tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
2. Adjuk hozzá a keverékhez a joghurtot és az olajat és keverjük egyneművé.
3. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát szitáljuk össze egy tálban és adjuk ezt is a joghurtos keverékhez.
4. Kézi mixerrel alacsony fokozaton keverjük addig, ameddig a tészta homogén nem lesz.
5. Fakanállal vagy egy habverővel óvatosan keverjük bele a tésztába a megmosott áfonyákat is.
6. A muffintepsi mélyedéseit béleljük ki papírral és egy fagyiskanál segítségével vagy kanállal adagoljuk a mélyedésekbe a tésztát.
7. Tegyük 180 fokra (alsó-felső sütés) előmelegített sütőbe és süssük 25-28 percig.
Jegyzet: A muffin készülhet az áfonya mellett kevés kockára vágott étcsokival is vagy áfonya helyett málnával, szederrel, meggyel is akár.
