Piadina 

2025.06.23

A gyorsan elkészíthető ebédek híve vagyok, főleg ha egyedül vagyok otthon és azt készíthetek, amit igazán szeretek. A piadina nálam bármikor, bármivel jöhet…


Hozzávalók 5 darab piadinához:
 > 500 g liszt
 > 70 g disznózsír (nálam mangalica, de lehet akár olivaolaj is)
 > 3 g szódabikarbóna vagy 10 g sütőpor
 > 8 g só
 > meleg víz (amennyitől rugalmas tésztát kapunk, nálam kb. 2 dl)

Elkészítés: 
1. A hozzávalókat a víz kivételével mérjük egy tálba és kézzel vagy géppel a meleg vizet fokozatosan adagolva gyújunk homogén, rugalmas tésztát.
2. Osszuk a tésztát 5 egyenlő részre.
3. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a gombócokat 2-3 mm vastagságú körökké.
4. Forró, száraz serpenyőben süssük a piadinákat oldalanként 1-2 percig, úgy hogy a tészta felületét szúrkáljuk meg villával.
 

A kész piadinákat bármivel megtölthetjük, amit szeretünk. Nálam kecskesajtkrém került rá római köménnyel, szerecsendióval, borssal fűszerezve, serrano, madársaláta, pirított dió, házi fügelekvár és kevés reszelt parmezán.