Piadina
A gyorsan elkészíthető ebédek híve vagyok, főleg ha egyedül vagyok otthon és azt készíthetek, amit igazán szeretek. A piadina nálam bármikor, bármivel jöhet…

Hozzávalók 5 darab piadinához:
> 500 g liszt
> 70 g disznózsír (nálam mangalica, de lehet akár olivaolaj is)
> 3 g szódabikarbóna vagy 10 g sütőpor
> 8 g só
> meleg víz (amennyitől rugalmas tésztát kapunk, nálam kb. 2 dl)
Elkészítés:
1. A hozzávalókat a víz kivételével mérjük egy tálba és kézzel vagy géppel a meleg vizet fokozatosan adagolva gyújunk homogén, rugalmas tésztát.
2. Osszuk a tésztát 5 egyenlő részre.
3. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a gombócokat 2-3 mm vastagságú körökké.
4. Forró, száraz serpenyőben süssük a piadinákat oldalanként 1-2 percig, úgy hogy a tészta felületét szúrkáljuk meg villával.
A kész piadinákat bármivel megtölthetjük, amit szeretünk. Nálam kecskesajtkrém került rá római köménnyel, szerecsendióval, borssal fűszerezve, serrano, madársaláta, pirított dió, házi fügelekvár és kevés reszelt parmezán.